Székesfehérvár,Szent Flórián körút 7.

Az új C41-es versenyautó

Hír megjelenése: 2021.02.22
AZ ALFA ROMEO RACING BEMUTATJA AZ ÚJ C41-ES VERSENYAUTÓT.


A csapat rendkívüli eseményen, a varsói Nemzeti Színház előtt mutatta be az új, C41-es kódjelű versenyautót a három pilótával: Kimi Räikkönennel, Antonio Giovinazzival és a tartalékpilóta Robert Kubicával. A járványhelyzet miatt a sajtó, a szurkolók és a csapattagok online követhették az eseményt.

Az új festésmintát az Alfa Romeo Centro Stile alkotta a most már hagyományosnak mondható piros, fehér és fekete színekből. Az autó tervezését Jan Monchaux technikai igazgató felügyelte, és a 2020-ban rajthoz álló C39-es továbbfejlesztett változata. Sok alkotóeleme az elődből származik, megjelenése mégis új, főleg az orrkúp változott, amelyre a fejlesztési zsetont használta a csapat. A karosszéria alatt új fejlesztésű Ferrari-motor kapott helyet.


Az Alfa Romeo logót az Autodelta, egykori versenyistállójának jelvénye, valamint Quadrifoglio, a négylevelű lóhere egészíti ki, amely minden Alfa Romeo versenyautón szerepel. Ezek a logók teszik teljessé a karosszériát, a márka által képviselt szenvedélyt és a tradíciót megtestesítve.

Az Alfa Romeo idén is a Sauber Motorsporttal közösen vág neki a szezonnak. A partnerség 2018-ban kezdődött, az elmúlt három évben a csapat fontos sikereket ért el. Az együttműködés azonban a versenypályákon túlra is kiterjed. A Sauber Engineering műszaki tapasztalatát az utcai Alfa Romeók építésében is kamatoztatják. Különösen igaz ez a Giula GTA projektre, amelynek során nagyban kihasználták a légáramlással foglalkozó mérnökök tudását. Emellett az Alfa Romeo a Sauberre bízta a Giulia GTA és GTAm legtöbb karbonszálas alkotóelemének készítését.


Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo Racing ORLEN vezetője és a Sauber Motorsport vezérigazgatója elmondta:

“Egy új autó bemutatása mindig izgalommal és érzelmekkel teli. A csapat filozófiája nem változott: jobb munkát kell végeznünk holnap, mint ma. Nyolcadik helyen végeztünk tavaly a csapatok között, így 2021-ben jobb eredményt kell elérnünk. Ennek érdekében minden egyes részlegen fejlesztettünk, a versenyen segítők és a Hinwilben lévő központban dolgozók is erősödtek. Arra számítunk, hogy minden csapat jó munkát végzett a téli szünetben, és kedvező helyről várják a szezonnyitót, de hamarosan mindenki felfedi majd a lapjait.”

Jan Monchaux, műszaki igazgató, Alfa Romeo Racing ORLEN, úgy fogalmazott:

“A C41-est egy nagyon szokatlan helyzet szülte: a szabályok nem tették lehetővé, hogy teljesen új autót fejlesszünk. Emiatt a 2021-es autónk nagyon sok elemében megegyezik a tavaly használt C39-cel, kivéve azokat az elemeket, amelyet a szabályok értelmében módosíthattunk, ilyen az orrkúp is. Ez azt is jelenti, hogy sokkal jobban ismerjük már az autót. Alig várjuk, hogy a versenypályán is bizonyítson.”Forrás: Alfa Romeo

Munkatársaink


Alfaromeo Fehérvár - Autócentrum Szabó
Cím
8000 Székesfehérvár, Szent Flórián körút 7.
Telefon
+36 (22) 200 500
Szerviz
+36 (30) 010 1427
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk